Deze website is grotendeels samengesteld door een fan van Don Quishocking. Zij begon ermee om, zoals ze zelf zegt “de meest afgezaagde reden die je je kan bedenken: omdat ik een groot bewonderaar van Don Quishocking ben.

Ik heb de groep helaas nooit met eigen ogen kunnen aanschouwen; toen ik werd geboren was zij al bijna opgeheven. Desondanks ben ik al zo lang ik me kan herinneren fan van dit cabaretgezelschap.”

“Toen ik klein was, werd thuis vaak de plaat Zand In Je Badpak gedraaid; vooral het lied Met peper en zout vond ik – letterlijk – gruwelijk mooi. Ik weet nog dat ik meebrulde met het refrein, maar van de rest niets snapte; net zo min als van Oude School en Achterblijvers, die me door de prachtige, tedere samenzang wel tranen in mijn ogen bezorgden.”

“Heel veel later heb ik de groep op eigen houtje ‘herontdekt’, en wàt ik ontdekte sprak me zeer aan. Don Quishocking betekent voor mij poëzie, harmonie, muzikaliteit, ironie en soberheid. Hartbrekend mooi, maar ook schaterlachend leuk.

Don Quishocking was mijn eerste kennismaking met cabaret; een kennismaking die ik nog nooit heb betreurd. Daarom deze site: als eerbetoon, en als een vorm van dankzegging. En in de hoop dat op deze manier hun invloed op het Nederlands cabaret niet wordt vergeten.”

Ze schreef ruim 100 lied- en conferenceteksten uit en zette ze op deze site. Ze verzorgde ook een groot deel van de verdere inhoud van deze site en maakte daarbij gebruik van de volgende bronnen. Don Quishocking is haar innig dankbaar voor haar inzet!